Post | March 2020 | Stories | 1 min read

Judith helpt Marja uit Leiden met boodschappen met een bijzondere reden

Written by Tycho Onnasch

Marja uit Leiden plaatste een hulpvraag om iemand te vinden die boodschappen voor haar kan doen. Ze isoleerde zichzelf zodat ze haar man kan blijven bezoeken. Via Coronahelpers.nl kwam ze in contact met Judith die boodschappen voor haar kan doen. Aan Coronahelpers.nl vertelde Marja het volgende. "Mijn man zit op dit moment in een verzorgingshuis. Ik ben daar dagelijks tweemaal om hem te helpen met eten, drinken en allerlei essentiële zaken. Het verpleeghuis is gesloten voor bezoek maar ze maken een uitzondering als de mantelzorg belangrijk geacht wordt. Ik ben al sinds donderdag niet naar de supermarkt geweest; ik wil risico op besmetting voorkomen. Daarom heb ik om hulp gevraagd."


Judith reageerde binnen een uur dat ze deze taak zeker op zich wil nemen. "Natuurlijk wil ik boodschappen voor mensen doen die hulp nodig heeft! Zeker in zo'n situatie. Het is moeilijk voor te stellen dat er zo veel verschillende redenen zijn om binnen te blijven. Ik heb om het boodschappenlijstje gevraagd om ervoor te zorgen dat de boodschappen zo snel mogelijk op de stoep staan."


Sinds korte tijd helpt een vriendin van Marja haar verder met de dagelijkse boodschappen. Toch blijft Marja het erg fijn vinden dat ze Judith heeft gevonden. "Het contact is heel prettig. Het is ook fijn om iemand achter de hand te hebben in deze tijd. Je weet niet wat er allemaal kan gebeuren."


Helaas mag Marja haar man inmiddels niet meer bezoeken. "Ik hielp hem met eten en drinken, poetste zijn tanden en hielp hem naar bed." Voor nu houdt ze zichzelf nog wel in afzondering. "Mocht het slecht met hem gaan, hoop ik dat ze mij toelaten.."*namen zijn geanonymiseerd om de privacy van de mensen op Coronahelpers.nl te beschermen

Share Post